Trouwen op Ibiza

Waarom trouwen op Ibiza?

Voor velen is Ibiza dé plek om elkaar het ja-woord te geven. De extreem relaxte sfeer, de positieve vibe, de prachtige natuur en de vele mooie baaitjes maken Ibiza zo’n populair huwelijkseiland.

Dat het klimaat altijd zo fijn aanvoelt én het maar twee uurtjes (en nog een beetje) vliegen vanaf Nederland en België is, draagt er ook zeker aan bij waarom Ibiza een favoriet eiland is om te trouwen.

Bruiloften op Ibiza zijn echt een sprookje. Bijvoorbeeld in bohemian style op je blote voeten, met een bloemenkrans in je haar, of een fashionable jurk met mooi kant, bloemen every-where en altijd die hele relaxte, ongedwongen sfeer.

Of je nu een charmante, traditionele bruiloft wenst, een elegante en verfijnde ceremonie of juist een glamoureus en sprankelend feest, op Ibiza kan het allemaal!

Het maakt eigenlijk niet uit waar je trouwt, omdat elke bruiloft hier een groot feest wordt! Omdat trouwen op Ibiza voelt als een unieke ervaring om nooit te vergeten. Een feest die je zelf nooit vergeet, maar ook eentje die je gasten nooit zullen vergeten.

En… als je op Ibiza trouwt, kan je ook meteen jullie huwelijksreis organiseren. Wel zo goedkoop want je bent er toch al! De familie en vrienden gaan terug naar huis en jullie kunnen nog een paar dagen samen genieten in Paradise Island!

Wanneer kan je het beste trouwen op Ibiza?

Qua temperaturen is Ibiza bijna altijd ideaal om (lekker buiten!) te trouwen. Als je echt een hele warme bruiloft wilt dan kunnen jullie het beste in juli of augustus trouwen. Denk er alleen wel aan dat vliegtickets en hotels een stuk duurder zijn in het hoogseizoen.

 

In mei, juni en september is de temperatuur op Ibiza zeer aangenaam en zijn de ticketprijzen nog betaalbaar (zeker als je met een gezelschap vliegt biedt dit veel voordelen!).

Ceremonieel trouwen

Je kunt alleen wettelijk trouwen op Ibiza als je er zelf ook woont. De meeste bruidsparen kiezen er dan ook voor om vooraf in Nederland of in België het officiële huwelijk te regelen bij de burgerlijke stand. Dit kan bij de meeste gemeenten gratis.
Je kunt hier eigen getuigen bij aanwezig laten zijn of je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van getuigen van de gemeente. Als jullie kiezen voor de laatste optie, dan hoeft niemand te weten dat het officiële huwelijk in Nederland al heeft plaatsgevonden.

Op Ibiza vindt dan jullie ceremoniële huwelijk plaats, die verder in niets te onderscheiden valt van het wettelijk huwelijk. Het krijgt dezelfde officiële tint omdat jullie als bruidspaar, de getuigen en/of eventueel de kinderen de huwelijksakte en/of de kinderakte tekenen. Deze akte ziet er hetzelfde uit als een officiële trouwakte in Nederland.

De akte en de complete toespraak zal jullie na afloop worden overhandigd in een map. Met dit aandenken kunnen jullie op je gemak nog eens alles nalezen en nogmaals genieten van de mooie woorden die voorbij zijn gekomen.